Tudatalati elme és a tudatos elme

2023.05.16

A családállítás lehetőséget ad arra, hogy azokat a blokkokat oldjuk, amiket tudatosan nem érünk el.

Nézzünk egy példát. Ha például valaki kap egy szelet tortát egy másik személytől.

Milyen belső megélései lehetnek ezzel kapcsolatban annak megfelelően, hogy hogy látja önmagát, mit tanítottak neki önmagáról és ebből Ő mit hitt el.

- biztos akar valamit

-ez a torta romlott

-azért, hogy hízzak ? 

-lehet, hogy szeret, de kedves

-jólesik, hogy gondolt rám.

Ha azzal azonosult valaki, hogy Ő nem elég fontos, egyszóval önértékelési gondjai vannak, akkor nem tud neki örülni, esetleg még hátsó szándékot is vél felfedezni a cselekedetben. Ha viszont egészséges önértékeléssel rendelkezik akkor tud örülni neki, és megéli az ajándék lényegét, a szeretet kifejezését és el is tudja fogadni.

Az út amin közelebb kerülhetünk magunkhoz azok az érzéseink. Vizsgáljuk meg, hogy mit érzünk. A tudatalttiból a tudatosba felhozni az érzéseket úgy lehet ha az elme számára ismerőssé tesszük. Adunk neki a fizikai érzékszerveinkkel megfogható tulajdonságokat ami íz, szag, forma, tapintás, szín. Ha megvan az érzés például egy kellemetlen érzés akkor vizsgáljuk meg, hogy hol van a testünkben, milyen színű van-e szaga, íze, illata, formája? 

Ha megvan a tudatos elme számára is értzelmezhető kép akkor akkor át lehet formálni, át lehet alakítani kellemetlenből kellemesbe. Mire lett volna szükségem, milyen érzés lehet ha szeretnek? A szeretetnek milyen színe, szaga, formája, tapintása, hangja lenne számomra? Ha megvan a kellemes is akkor egy szimbólumot is elképzelhetünk amit magunkhoz veszünk, nyakunkba akasztunk vagy zsebünkbe teszük és kicseréljük a kellemetlen érzést a kellemesre.

Amit képesek vagyunk kigondolni és elhinni az a miénk, azt el is tudjuk érni, meg is tudjuk valósítani.

Ha nem így lenne, nem lenne gondolatunk róla. Miért ne lehetne, hogy én is sikeres legyek a hivatásomban, ha erre születtem lesznek lehetőségeim. Nem akarnám ezt csinálni ha nem lenne ezzel dolgom. Mindenre képesek vagyunk ami az elménkben képként megjelenik. 

Ha valamit nem hiszünk el vagy elképzelni sem tudjuk az csak azért van, mert az elme vagy a családból átvett hitmondatok korlátozzák a teremtő erőnket. Nincs olyan, hogy lehetetlen, morális szempontot érdemes figyelmbe venni, tehát bármi lehet amivel nem ártunk magunknak sem másoknak és nem korlátozunk másokat, magunkat. A tudatalattid úgyis az uitad felé hajt, csak ne hallgass az elméd korlátaira.

A lényeg az, hogy érdemes megvizsgálni, hogy amit gondolsz magadról, amit tanítottak neked magadról az valóban igaz-e. Szerencsés esetben ha már felébredtél és megismerted Önmagad és elfogadtad önmagad akkor azt mind meg fogod tudni teremteni, amire képes vagy, másképp nem is lehet. 

Kezdésnek írj össze 10 dolgot amiben jó vagy! :) minden reggel! 

© 2023 rendszerallitas.hu - Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen!